4.8.08

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μύκονο στη μνήμη του 20χρονου Αυστραλού


Τη μνήμη του 20χρονου Αυστραλού, Ντουζόν Ζάμιτ, τίμησαν οι Μυκονιάτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Μυκόνου.
Κάτοικοι και φορείς του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για την περιορισμένη αστυνομική δύναμη στη Μύκονο και ζήτησαν την ενίσχυσή της, προκειμένου να εξαλειφθούν παρόμοια φαινόμενα, όπως αυτό του ξυλοδαρμού του 20χρονου Αυστραλού.
Εν τω μεταξύ, την πικρία του για το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους τα τρία άτομα που φέρονται ότι συμμετείχαν στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου του, εξέφρασε ο πατέρας του 20χρονου Αυστραλού, Όλιβερ Ζάμιτ.
Φανερά συγκινημένος ο πατέρας του άτυχου νέου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαστε πληγωμένοι και έκπληκτοι που αυτοί οι τρεις άνδρες είναι ελεύθεροι, ενώ ο γιος μου κείτεται νεκρός. Αυτοί οι τρεις άνδρες δεν πήγαν στην Μύκονο για να βοηθήσουν το γιο μου.

Αυτοί οι τρεις ήταν εκεί για να κάνουν κακό στο γιο μου και στον ξάδελφό του.

Θέλω όλοι οι γονείς στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση μας και να σκεφτούν πως νιώθουμε που αυτοί οι τρεις είναι ελεύθεροι».
Εν τω μεταξύ, ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας των τεσσάρων ανθρώπων, στους οποίους μεταμοσχεύτηκαν τα όργανα του άτυχου νεαρού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μιλώντας για τη δωρεά οργάνων του παιδιού του ο πατέρας του 20χρονου είπε ότι οι λήπτες των οργάνων δεν χρωστάνε τίποτα σε αυτόν αλλά στον γιο του, ο οποίος τους χάρισε την ζωή και προέτρεψε όλους τους γονείς να κάνουν το ίδιο, λέγοντας πως τα παιδιά τους δεν χρειάζονται τα όργανα τους για να πάνε στον παράδεισο. «Αν μπορούν να σώσουν κάποια ζωή ας το κάνουν», ανέφερε.

(Newsroom DOL)


Δεν υπάρχουν σχόλια: