11.12.08

Καμένη αξιοπρέπεια - καμένες καρδιές

Είναι αλήθεια!!!
Σταμάτησαν τα δακρυγόνα!!!

Οι σκηνές που ζήσαμε από την περασμένη εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα, οι σκηνές που τα ξένα Μ.Μ.Ε. παρουσίασαν με το χειρότερο τρόπο για την Ελλάδα, έλαβαν τέλος.

Παρακολούθήσαμε με ιδιαίτερα κριτική ματιά την στάση κάθε κοινωνικής ομάδας, αλλά δεν θελήσαμε να παρέμβουμε παρά να ανακεφαλαιώσουμε όταν όλα θα έχουν τελειώσει για να καταλάβουμε όλοι τι συμβαίνει.

Στην πατρίδα του "ωχ αδερφέ" δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ως επαγγελματική αποκατάσταση το επάγγελμα του αστυνομικού. Φτωχές οικογένειες κατευθύνουν τα παιδιά τους στο "σίγουρο μέλλον".
Πολλοί μηχανόβιοι μεγαλώνοντας επιθυμούν να συνεχίσουν ως επάγγελμα τη γρήγορη οδήγηση.
Ας μην ξεχνάμε πως στην χώρα του φραπέ και του χαβαλέ, στη χώρα της τεμπελιάς ακόμη και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποτελούν εξαίρεση.

Σίγουρα παντού υπάρχουν οι σωστοί επαγγελματίες. Αλλά όπως σε όλους τους κλάδους (ακόμη και στην ιεροσύνη) οι ανίκανοι είναι αυτοί που προοδεύουν!!!

Τα παιδιά των βορείων προαστείων, τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών που έχουν βαρεθεί τα πλούτη και θέλουν να βρουν έναν άλλο δρόμο στην πλατεία Εξαρχείων.

Τα παιδιά των φτωχών οικογενειών που οι γονείς τους δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν μαζί τους αφού ολημερίς κυνηγούν τα ευρώ.

Οι νέοι σήμερα νιώθουν περισσότερο από κάθε φορά αβέβαιο το μέλλον τους. Κάποτε με ένα απολυτήριο Γυμνασίου έβρισκες δουλειά, έκανες οικογένεια. Σήμερα;;;
Δεν θα μείνουμε στο γεγονός της δολοφονίας.
Αν το περίστροφο εκπυρσοκρότησε ή όχι είναι μια θεωρία που μας αφήνει παντελώς αδιάφορους.
Γιατί το περίστροφο βγήκε από την θήκη του?
Γιατί ο ειδικός φρουρός (ειδικός σε τι;;;) πάτησε την σκανδάλη;;;
Η απερίσκεπτη ενέργεια ενός ανθρώπου έγινε αιτία να παραλύσει η χώρα.
Οι γνωστοί - άγνωστοι βρήκαν ευκαιρία και αφορμή για επεισόδια, λες και τα μαγαζιά του συμπολίτη τους θα έφερναν πίσω το 15χρονο αν καταστρέφονταν.
Οι ταραξίες πολλαπλασιάστηκαν αφού πλάι στους γνωστούς - άγνωστους μπήκαν αθώα παιδιά που πίστεψαν ότι καίγοντας ξένες περιουσίες κάνουν κάτι σημαντικό.
Δίπλα τους οι απανταχού φτωχοί, έλληνες και αλλοδαποί. Περιμένοντας να ανοίξει η μανία των νεαρών κάποιο μαγαζί για να χορτάσουν την πείνα τους.
Απλός παρατηρητής για πολλές μέρες η αστυνομία νιώθοντας ενοχές για την δολοφονία άφησε την χώρα να λεηλατηθεί.
Η κυβέρνηση για πολλές ημέρες παρακολούθησε τα γεγονότα σαν να επρόκειτο για ταινία.
Και βέβαια ενώ όλα τα ΜΜΕ μας έδειχναν εικόνες της καμένης γης αυτοί μας προέτρεπαν να δούμε πως όλα λειτουργούν σωστά.
Πριν μερικές ημέρες οι Τραπεζες δέχθηκαν ασφυκτική πίεση να δεχτούν 28 δις ευρώ. Πιστεύουμε ότι θα κάμψουν την στάση τους και θα τα δεχθούν τελικά!!!
Στο τέλος της χθεσινής ημέρας και στο μέσο της τεράστιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ζούμε, ανακοινώθηκαν πλουσιοπάροχες παροχές και διευκολύνσεις στους πληγέντες επιχειρηματίες.
Από που;;;
Αν υπήρχαν τόσα χρήματα γιατί δεν δόθηκαν νωρίτερα ώστε να μειωθεί όλη αυτή η μανία των φτωχών και πεινασμένων;;;
Αποτέλεσμα της ανικανότητας κάποιων η καμένη χώρα.
Ένας πρύτανης μόνο είχε την ευθυξία να παραιτηθεί διότι όπως είπε νιώθει πως έχασε την επικοινωνία με τα παιδιά.
Όλοι οι άλλοι στις θέσεις τους!!!
Έτοιμοι για να κάψουν ότι απέμεινε...
(apollon.blogspot)

Δεν υπάρχουν σχόλια: