30.12.08

Πυροβολισμός κατά λεωφορείου του ΟΑΣΘ στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

"Το λεωφορείο κινούνταν από την Ευκαρπία προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και βρισκόταν επί της οδού Λαγκαδά στον αριθμό 109 αυτής.
Από τα πρώτα στοιχεία, άγνωστος πυροβόλησε εναντίον του λεωφορείου με αεροβόλο όπλο και έσπασε το πίσω τζάμι του.
Αμέσως, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και άνοιξε τις πόρτες για να κατεβούν οι 15 επιβάτες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών της Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν συνδέεται με τα γνωστά παρεμφερή περιστατικά που διαδραματίστηκαν στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες.
Παρόλα αυτά, ακόμα και ως μεμονωμένο να θεωρήσει κανείς το συγκεκριμένο περιστατικό και να μην το εντάξει στο γενικότερο κλίμα των τελευταίων γεγονότων, το να πυροβολείται ένα λεωφορείο, στο οποίο επιβαίνουν αθώοι και ανυποψίαστοι επιβάτες είναι από μόνο... του ένα πολύ επικίνδυνο γεγονός.
Πάντως, η ζημία που προκλήθηκε στο τζάμι του λεωφορείου από τη βολίδα του αεροβόλου όπλου και η κατάσταση αυτής οδηγούν στο πρώτο συμπέρασμα ότι δεν ήταν μεγάλη η απόσταση που ρίφθηκε ο πυροβολισμός.
Για μεμονωμένο περιστατικό, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε άλλους συνειρμούς, κάνει λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κ.Τσερμενίδης."

Δεν υπάρχουν σχόλια: