29.12.08

Και νέο νηπιαγωγείο στην Σταυρούπολη

Νέα προγραμματική σύμβαση με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων υπέγραψε ο Δήμος Σταυρούπολης στις 19 Δεκεμβρίου. Η σύμβαση αυτή αφορά στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου, περίπου ενός στρέμματος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ωραιοκάστρου και Παπαφλέσσα στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου προβλέπεται η ανέγερση του 7ου 2/θέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου Σταυρούπολης.
Η ΟΣΚ ΑΕ αναλαμβάνει πλήρως την υποχρέωση να αποζημιώσει τους δικαιούχους του οικοπέδου, ώστε να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του με βάση και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλες οι διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν με τη συνδρομή της Νομαρχίας, ενώ η προϋπολογιζόμενη δαπάνη για την απαλλοτρίωση ανέρχεται στις 350.000 €. Στη συνέχεια το οικόπεδο θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου για την κατασκευή του νηπιαγωγείου.
Ήδη το Μάρτιο του 2008 είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την ανέγερση του 10ου εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου και του 13ου διθέσιου Νηπιαγωγείου, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 1.800.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: